Vägen mot ett barn -IVF

2018-06-22
03:15:44

Vår IVF-resa- Drömmen om ett barn

Våran IVF-resa - Drömmen om ett barn 


Våran resa började för 3 år sedan, då vi bestämde oss för att försöka bli gravida, men inget hände, utan besvikelse efter besvikelse kom varje månad... 

Folk runt om kring fick barn, och frågade oss, "när är det eran tur då?" 

Min magkänsla har funnits där hela tiden, att jag inte skulle kunna bli mamma på naturlig väg, och mycket riktigt, så var de. 

Våran resa började i februari 2017, då jag tig kontakt med kvinnokliniken på falu sjukhus, och vi skulle börja en fertilitetsutredning. Vi fick en ganska så snabb tid, de tog bara 2 veckor så hade vi en tid. 

Vå åker till kliniken och vi får berätta igen under hur många år vi försökt att få barn, och sen ber dom oss att försöka ytterligare några månader, och några månader var att försöka ytterligare fram till augusti. Så de gjorde vi. 

Augusti kom, och inget hade naturligtvis inte hänt på barn fronten. 

Jag ringer kliniken igen i augusti för att berätta att, nej vi har inte blivit gravida. 

De skrivs en remiss till IVF- Falun, och månaderna går, och slutlige för vi ett samtal att vi är välkomna till dom på ett inskrivningsamtal. Jag fick lämna blodprov för att kolla om jag har ägglossning, vilket jag hade, och sedan ett ultraljud för att kolla äggstockarna, och på ultraljudet och de ser bra ut. 

Jag får åka hem och dom skulle rings angående provsvaret på blodprovet. Dom ringer och säger att jag har ägglossning men dåliga hormonvärden i äggstockarna, så jag ska börja med sprutor som stimulerar äggstockarna till fler ägg och sedan blir de ett ultraljud och ser hur många äggblåsor det har bildats, sen blir de dags för äggutplock. 

Tar 1 spruta i 4 dagar sen tillkommer en till spruta på dag 5, sen den 7 dagen blir det den 3:dj sprutan och den ska man ta 12 timmar före äggutplock. 

Dagen för äggutplock är kommen, åker in på kliniken kl 8, får en nattskjorta, ett par opstrumpor och lugnande och dom sätter en nål k handen för att kunna ge mig smärtstillande intravenöst under äggutplocket. 

Allt går bra, dom för ut 7 ägg, 5 blir befruktade, och 2 går till frysen, och då är äggen 5 dagar. 

Sen någon dag senare blir det ultraljud igen för att kolla så allt är okej, då upptäcker dom en polyp i min livmoder som måste opereras bort innan man kan återföra något ägg. 

Operationsdagen är den 8 januari, och jag ska sövas. Allt går bra, plolypen är borta och dom säger att jag nu kan bli gravid på naturlig väg, men de sa dom inte på IVF... 

så ringer IVF-kliniken och säger att operationen har gått bra, jag vill bu sätts in, men nej dom vill att man ska ha en menstruation efter denna operation. Så jag har menstruation, ringer kliniken och meddelar dom de, och nu äntligen ska jag få börja med ägglossningstester och sen ringa dom när jag får en "glad gubbe"  

Den "glada gubben" kom äntligen, jag ringer kliniken och meddelar dom de, och jag får ett datum för insättning, den 29 mars kl 14:00

Insättningen går bra, dom placerar ägget, och läkaren önskar mig lycka till. 

Nu är det bara vänta tills man ska testa med gravtest, 10 april, min födelsedag. 

Testdagens kommer, jag för testet på morgonen, och jag får först fram "gravid" sen står det "2-3." Jag tror de knappt, så jag tar ett till och de stor lika där med, jag är gravid på första försöket. 

Ringer kliniken och berättar, och jag ska få en tid för tidigt ultraljud. Då är jag i v.8

Och allt går precis som de ska, nu kommer jag få bli mamma i december ❤️ 

(null)





 



Attachment.png