Vägen mot ett barn -IVF

2018-01-08
14:47:30

Operation

8 januari var de dags, dagen som jag verkligen fruktade mest av allt... 
var så fruktansvärt nervös, jag skulle till dagkirurgen och operera bort en polyp i livmodern... 

Jag skulle vara där kl 8:00 och skulle då vara "opduschad" 2 gånger, alltså en gång på kvällen, och en gång direkt på morgonen, och med rena kläder. Får åka med min syster in till Falun, då jag inte får köra bil på 24h efter operationen. 
Kommer ihåg hur nervös jag var när jag gick till dagkirurgin, minns att jag tog en kölapp och satte mig och väntade på min tur... och så kom mitt nummer upp på displayen, jag går fram till luckan och anmäler mig, jag får då frågan "har du duschat 2 gånger med descutan svamp?" Jag svarar "Jajamen" 
-kanon! säger hon i luckan, då ska du få ett id-band, säger du ditt personnummer är du snäll?! 
Jag rabblar de och hon sätter på mig bandet, sen får jag sitta ner och vänta igen. 
Efter kanske 15-20 min kommer en undersköterska och hämtar mig och visar och vart jag ska byta om, på med opstrumpor, "nattskjorta" och skoskydd... sedan får jag vänta i ett litet väntrum tills mitt namn blir uppropat.
Efter ytterligare 15 min kommer en sjuksköterska och ropar upp litt namn, får då komma in på ett rum, där hon sätter nål och jag får premedicinering. 

Sedan börjar den eviga väntan på att narkosen ska komma och hämta mig... sitter och känner mig otroligt nervös och värre blir de... 11:15 kommer 2 st narkossjuksköterskor och hämtar mig, och dom frågar om jag blivit sövd förut, och jag svarar "nej inte vad jag kommer ihåg..." 
Väl inne på operationssalen börjar jag backa ut igen... men dom pushar på mig att gå framåt... 
lägger mig på britsen och en sjuksköterska kopplar på droppet i nålen på armvecket, och den andra tar blodtrycket på andra armen... sen säger narkossjuksköterskan "nu kommer de svida till i armen, sen sover du" minns att jag kollar upp i taket och tänker att jag ska försöka hålla mig vaken, men sen blir de svart... 

Efter en stund väcker dom upp mig, och jag minns att jag tycker de är fruktansvärt ljust, och nästa sekund jag vaknar så är jag på UVA... och fy helvete vad jag mår illa och har ont i magen... får då medicin mot illamående och en tablett mot smärtan... operationen tog 16 min... 

Detta vill jag aldrig mer gå igenom... 

(null)

(null)

(null)

(null)