Vägen mot ett barn -IVF

2017-10-22
04:23:47

Vägen mot ett barn - om IVF och påföljande graviditet

(null) 

Min skriver jag därför att jag känner mig ensam om processen (som tur är för den manliga halvan av projektet så tar han det hela betydligt lättare och hans största problem är att behöva lämna spermaprov på ett sjukhus.Men mer om det senare ;) och därför att jag här vill kunna skriva av mig om vad som händer. För min egen skull och för att kanske kunna ge lite info eller stöttning till andra som kämpar. 
 
Kort sagt, jag är 30 år och barnlös, har varit gravid 1 gång som 16 åring, och gjorde då en medicinsk abort. Så nu börjar resan mot ett barn. 
 
Hur har de utrett?
Jag har lämnat vansinnigt många blodprov (även mannen men där var det mest infektionsprover som HIV och sådant.)
 
Var går vi och vad kostar det?
Vi ska göra det i Falun, landstinget står för tre försök och då räknas bara de "riktiga" IVF:en tydligen, får man ägg över till frysen (mer om det senare) så går de som bonus. Skönt! Enligt de på kliniken fick inte så många ägg över till frysen 5 st som sparas i 5 år. Om det inte blir något av de försöken så får vi se, beror ju på hur jag mår osv.. Det är ju inte billigt att betala själv heller även om vissa kliniker har "tre för två"-erbjudanden. Hur knasigt det än kan låta.. 
 
När börjar vi??
Så fort jag fått min mens är det dags, på andra dagen ska jag börja injektion och sedan på mensdag 7 blir det en ny injektion,  får vi se hur fort det går. Borde ta ca 2-3 veckor för ett försök om jag räknat rätt. Vi ska ha kort protokoll, lite frustrerande men bara att köra på :)